picturepeople-12-of-16.jpg

Jeanine Houben

Vitaliteitscoach

Jarenlang heb ik mezelf aangepast aan anderen. Ik zei vaak “ja” tegen anderen omdat ik heel moeilijk mijn eigen grenzen kon aangeven. Hierdoor kwam ik te weinig aan mezelf toe en had ik te weinig rust. Ik leefde alleen maar in de eerste versnelling stand “vooruit” en stond zelden stil. Ik voelde me onrustig, opgejaagd, ongeduldig, niet blij, kwam altijd tijd te kort op een dag en nam daarnaast te weinig tijd voor mezelf. De tijd vloog voorbij en aan kwaliteit gaf ik niet meteen prioriteit omdat ik veel te doen had en vooral moest van mezelf. Sporten heb ik altijd graag gedaan en is nog altijd belangrijk voor mij omdat ik door te sporten zowel fysiek als mentaal mijn accu kan opladen.

Geheel onverwacht zei mijn lichaam “stop” voor een training. Ik kwam niet meer vooruit en snapte er niet veel van omdat sporten mijn uitlaatklep en ontspanning was. De rest van mijn leven bleef echter gejaagd en onrustig verlopen maar dat besef had ik toen niet bewust. Totdat ik kort hierna bedacht dat ik niet verder was gekomen in mijn leven door mijn manier van leven. Ik besefte dat als ik vooruit wilde ik toch echt zelf moest veranderen anders veranderde er niets in mijn leven. In 2018 volgde ik de (post HBO) opleiding tot geaccrediteerd Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach bij MARK academie.

Doordat ik zelf alle onderdelen in de opleiding heb doorlopen, kwam ik tot het inzicht dat ik perfectionistisch was, mijn lat altijd hoog lag, ik ook van anderen deze hoge verwachtingen had waardoor ik vaak teleurgesteld werd omdat zij alles op hun eigen manier en tempo deden. Ik had weinig zelfliefde en cijferde mezelf vaak weg om het anderen naar hun zin te maken. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en luisterde niet naar mijn lichaam en gevoel. Hierdoor liep ik vaker vast omdat ik in een vicieuze cirkel zat waar ik zelf maar niet uit kwam. Dit koste mij meerdere jaren met veel stress, woede en frustratie. Door kleine aanpassingen te doen en bewuster te worden, kan ik nu zeggen dat ik tevreden en gelukkig ben met de persoon die ik nu ben. Ik  maak bewustere keuzes en moet niets meer van mezelf.  Door te blijven werken en investeren in persoonlijke groei, heb ik mijn baan in loondienst opgezegd en ben ik fulltime ondernemer geworden terwijl ik alleen in mijn inkomen moest voorzien.

Het is mijn passie om jou te motiveren en inspireren om preventief aan de slag te gaan met je fysieke en mentale gezondheid. Beter voor jezelf  te zorgen waardoor je niet afbrandt, gestrest en ongelukkig blijft, fysieke klachten krijgt of in een burn-out terecht komt. De weg terug is dan veel langer en moeizamer en dat is veel te jammer en zonde van je kostbare tijd. De tijd die dit kost krijg je nooit meer terug in je leven.  Jij bent het waard om helemaal jezelf te zijn en te leven volgens jouw eigen regels en je blij, gelukkig energiek, relaxt en zelfverzekerd te voelen. Ik gun jou het beste, jij jezelf ook?

Ik begrijp jou en kan jou daardoor helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Wil jij positieve verandering  in jouw leven, waardoor je eindelijk en blijvend uit jouw vicieuze cirkel stapt die je nu nog tegenhoud om helemaal jezelf te kunnen zijn? Neem dan nu contact met mij op voor een GRATIS  en vrijblijvend "morgen minder stress" gesprek.

Mijn aanpak Gratis intakegesprek aanvragen!

Mijn aanpak

Als coach begeleid en inspireer ik jou om de regie over je eigen leven te krijgen. Ik start met een uitgebreide persoonlijk  analyse van jouw wensen en behoeften waarbij we samen jouw hoofddoel en subdoel(en) bepalen.  In de sessies die volgen gaan we werken aan de punten die het bereiken van jouw doelen in de weg staan. Daarnaast komen er ook oplossingen om beter met deze belemmeringen om te kunnen gaan of om deze in de toekomst gemakkelijker te kunnen vermijden.  Door meer bewustwording van jezelf en waar jij behoefte aan hebt,  leer je om  betere keuzes te maken voor jezelf. Je voelt je zowel fysiek en mentaal fitter en energieker, zelfverzekerder, meer ontspannen, positiever, gelukkiger en ervaart meer innerlijke rust, balans en meer levenskwaliteit. Ik begeleid mensen  1 op 1 zodat ik hen de volledige aandacht kan geven, waardoor zij sneller resultaat zullen hebben. Doordat ik ieder persoon holistisch benader en hierbij maatwerk lever, zijn de resultaten duurzaam. Hoofd en lichaam zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor directe fysieke en mentale ontspanning kan ik Access Bars inzetten. Hierbij worden 32 punten op het hoofd licht aangeraakt. Access brengt je voorbij je beperkende gedachten, oordelen en definities die je allemaal in je hoofd hebt opgeslagen. Het toont je de mogelijkheden, die je met je eigen brein niet kunt bedenken of zelfs voor mogelijk houdt. Je voelt je na de behandeling lichter, meer ontspannen, blijer, en hebt meer energie. Ook heb je meer rust in je hoofd en slaap je beter. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen liggen.

Van huis uit ben ik ondernemend,  oplossingsgericht, praktisch ingesteld, eerlijk, positief, enthousiast, sportief, empathisch en iemand die doorpakt. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven naar mijn eigen kernwaarden waarbij ik vrijheid, authenticiteit, gezelligheid, liefde, humor en een zinvol leven belangrijk vind. Ik gun jou dit ook en ik help je daar graag bij.